Banner
homenieuwsartikelenfoto'svmug tvdownloads & linksforumcustomer councilvmug event 2012vmworld
Dutch VMUG wordt Nederlandse VMUG
Geschreven door Administrator   
dinsdag 29 januari 2013 23:06


Beste VMUG-er,

Dutch VMUG, aangestuurd door de VMUG Customer Council, gaat verder onder de naam Nederlandse VMUG en sluit zich aan bij VMUG International. Dat betekent dat de Dutch VMUG een periode afsluit onder de vleugels van XTG. Dit heeft een aantal veranderingen tot gevolg waarover je meer leest in dit bericht.


Een stukje historie

In 2004, toen virtualisatie nog in de kinderschoenen stond, is de Dutch VMUG opgericht. In Nederland bestond er nog geen VMware User Group. VMware Benelux omarmde dit initiatief en heeft destijds XTG (Xpert Training Group), als onafhankelijke opleider, toestemming gegeven om hier in Nederland zelfstandig mee aan de slag te gaan. Vrij snel daarna is de Dutch VMUG officieel erkend als VMware User Group door VMware.

De website met het forum was toen een belangrijk onderdeel van de Dutch VMUG. Hier kon men vragen stellen aan medegebruikers, ervaringen uitwisselen etc.. Al snel groeide dit uit tot een zeer actief forum van VMware gebruikers. Vanuit daar is XTG gestart met het VMUG Event. De eerste bijeenkomst begon met 70 deelnemers en dit is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend event met 700 bezoekers. Tevens werden er door het jaar heen kleinere bijeenkomsten georganiseerd.

Ondertussen is in augustus 2010 VMUG International opgericht. Onder meer met als doel kleine VMUG organisaties wereldwijd te ondersteunen en ze te helpen grotere evenementen te organiseren.

Voor de Dutch VMUG was het niet nodig om zich aan te sluiten bij VMUG International. De User Group had immers alles zelf al ontwikkeld en XTG was er om als backbone te dienen voor organisatorische, administratieve en financiële zaken.

Om de Dutch VMUG meer een onafhankelijk karakter te geven heeft XTG in 2011 de VMUG Customer Council opgericht. De Customer Council is een groep van 8 enthousiaste VMUG leden die de usergroup een warm hart toedraagt.

 

VMUG onafhankelijk
Diverse ontwikkelingen binnen de lokale VMUG organisaties, de internationale VMUG maar ook binnen de markt voor virtualisatie hebben ervoor gezorgd dat XTG en de Customer Council gezamenlijk hebben besloten aansluiting te zoeken bij VMUG International. VMUG International biedt ondertussen diverse voordelen waardoor het nu tijd is om de Dutch VMUG hier bij aan te laten sluiten.

Dit betekent dat de Dutch VMUG afscheid neemt van XTG en onafhankelijk onder de naam Nederlandse VMUG verder gaat. Zowel XTG als VMware Benelux staan achter deze keuze en wensen de Nederlandse VMUG, aangestuurd door de Customer Council, veel succes.

De Nederlandse VMUG Customer Council en VMware Benelux bedanken XTG voor alle mooie activiteiten die de afgelopen jaren hebben plaats gevonden; Dutch VMUG kan hier trots op zijn.

 

En nu verder!

XTG gaat verder met een breder georiënteerd technisch event. Hierover wordt je binnenkort door XTG over geïnformeerd. Volg XTG op:

LinkedInTwitterFacebook

 

Wil je op de hoogte blijven van alle Nederlandse VMUG activiteiten?

GooglePlusTwitterFacebook

De nieuwe Nederlandse VMUG website vind je hier: http://www.nlvmug.com

 

 

Laatst aangepast op vrijdag 19 juli 2013 09:44
 
'One Night, Mike Only': Slidedeck en video online
Geschreven door Joep Piscaer   
dinsdag 02 april 2013 16:16

Op 26 maart vond de tweede VMUG Meeting van 2013 plaats. Dit evenement had als thema 'Mike Only' en werd verzorgd door Mike Laverick en de Dutch VMUG Customer Council.

De slidedecks van de sessies zijn hier te downloaden. Ook zijn beide sessie opgenomen. Deze videoregistraties zijn via YouTube te bekijken.

Laatst aangepast op dinsdag 02 april 2013 16:33
 
VMUG Meeting: 'One Night, Mike Only' op 26 maart
Geschreven door Administrator   
maandag 04 maart 2013 21:25

   

Mike Laverick (VMware Evangelist, VMware)

De presentatie van onderstaande sessie wordt zsm op de site gepubliceerd...even geduld nog

De VMUG Customer Council organiseert op dinsdag 26 maart de tweede VMUG Meeting van 2013!

Tijdens deze avondsessie deelt Mike Laverick zijn eigen visie en ervaringen met vCloud Director 

 

 

Wat: VMUG vMeeting: 'One Night, Mike Only'
Spreker: Mike Laverick (VMware Evangelist, VMware)
Taal: Let op, Mike verzorgt de presentatie het Engels!
Wanneer: Dinsdag 26 Maart 2013
Hoe laat: ontvangst vanaf 17:00 uur, start 18:30 tot 20:45 uur
Waar: Valid bv, Flight Forum 565, 5657 DR Eindhoven
Parkeren: Er zijn gratis parkeerplekken beschikbaar zijn in de directe omgeving

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agenda: Dinsdag 26 Maart 2013

 • 17.00 – 18.30: Ontvangst, avondeten en drinken (vanaf 17:30)

 • 18.30: Sessie 1: van Scratch naar Colocated: alles voor vCloud Director
  In deze sessie geeft Mike  een kort overzicht over zijn VMware omgeving en hoe hij de vSphere laag gebruikt in combinatie met vCloud Director.
  Verder praat hij over het aanleren van vCloud Director-based werken en hoe dit zijn beeld naar vSphere heeft veranderd. Ook geeft hij een overzicht van een aantal van de problemen die hij  ervaren heeft met vCloud Director in de laatste paar maanden en de harde lessen die zijn geleerd in dit proces.

 • 19.30: Korte pauze met Koffie

 • 19.45: Sessie 2: DR en de Cloud, zijn we er nu bijna?
  In deze sessie praat hij over een nieuwe manieren waarop "Disaster Recovery" onder de aandacht gebracht kan worden naar het IT-management. Vervolgens heeft hij een overzicht van de diverse momenten waar hij ziet dat DR en Cloud elkaar kruisen (van het beschermen van on-premise VM's in vSphere tot bescherming VM's in de cloud) en ook enkele gedachten over hoe je de Cloud Automation laag zelf kan te beschermen tegen een storing. 
  Deze sessie betreft o.a. een Q&A waarbij diverse vragen kunt stellen die hij "naar eer en geweten" zal beantwoorden. 

 • 20:45 Einde met borrel

 

Laatst aangepast op dinsdag 02 april 2013 10:52
 
Provisioning met VMware Orchestrator (Arnim van Lieshout)
Geschreven door Joep Piscaer   
dinsdag 12 februari 2013 23:02

Op 8 februari vond de eerste VMUG Meeting van 2013 plaats. Dit evenement had als thema 'automatiseren'. De sessie van Arnim van Lieshout ging over provisioning met (en mogelijkheden van) VMware Orchestrator.

Deze sessie is opgenomen en op YouTube volledig te bekijken via deze link: http://youtu.be/iHRrL_fzqTA. Het slidedeck (in Powerpoint- of PDF-formaat) komt zo snel mogelijk online. 

Laatst aangepast op woensdag 13 februari 2013 15:30
 
VMUG Meeting: 'Automatiseren met PowerCLI en Orchestrator' op 8 februari
Geschreven door Joep Piscaer   
dinsdag 22 januari 2013 23:15

De VMUG Customer Council organiseert op vrijdag 8 februari de eerste VMUG vMeeting van 2013! Tijdens deze middagsessie zullen Luc Dekens en Arnim van Lieshout spreken over automatisering binnen een VMware-omgeving. Luc Dekens verzorgt een presentatie over performance- en capaciteitsrapportages met PowerCLI. Deze sessie was oorspronkelijk ingeroosterd voor het VMUG Event, maar door het slechte weer was Luc helaas verhinderd. Tijdens deze VMUG Meeting zal hij dit ruimschoots goedmaken.

De tweede sessie van deze middag wordt verzorgt door Arnim van Lieshout. In zijn sessie legt hij uit hoe met VMware vCenter Orchestrator processen en workflows geautomatiseerd kunnen worden.

Wat: VMUG vMeeting: 'Automatiseren met PowerCLI en Orchestrator'
Sprekers: Luc Dekens en Arnim van Lieshout
Wanneer: vrijdag 8 februari 2013
Hoe laat: inloop vanaf 14:45 uur, start 15:15 tot 17:30 uur met aansluitend borrel
Waar: OGD ict-diensten, Motorenweg 23, 2623CR, Delft
Parkeren: Hoewel er (gratis) parkeerplekken beschikbaar zijn in de directe omgeving
(zoals P+R bij station Delft Zuid op 1 minuut lopen) kan parkeren lastig zijn.
De locatie ligt op loopafstand van station Delft Zuid
en is dus prima bereikbaar met het openbaar vervoer.

De planning is als volgt:

 • 14:45 - 15:15: Ontvangst met koffie
 • 15:15 - 16:15: Performance en capaciteit rapporteren met PowerCLI (Luc Dekens)
  Je vSphere omgeving geeft je toegang tot een enorme hoeveelheid statistische waarden.
  Met deze waarden, of metrics, kan je zien hoe goed je vSphere omgeving het er van af brengt, maar het laat je ook toe om je resources op een verantwoorde manier te plannen. Het verwerken van deze grote hoeveelheid data is een gedroomde taak voor PowerCLI (en PowerShell).
  Hoe breng je kleur en grafieken in je rapporten, of beter nog, hoe maak je een rapport voor je management? Kortom, wil je zinvolle rapporten produceren over je vSphere omgeving, dan zet deze sessie je alvast op het goede pad. Met deze waarden, of metrics, kan je zien hoe goed je vSphere omgeving het er van af brengt, maar het laat je ook toe om je resources op een verantwoorde manier te plannen.
  In deze sessie laat ik je een aantal aspecten van performance & capacity rapportering mbv PowerCLI zien:
  • Hoe is die statistische informatie in vSphere georganiseerd?
  • Waar vind je die performance data en hoe haal je ze op?
  • Hoe maak je van deze data een zinvol rapport?
  • Moet je een hoger diploma wiskunde hebben om dit te doen?
  • Wat is het verschil tussen een performance en capacity rapport?
 • 16:15 - 16:30: Pauze
 • 16:30 - 17:30: Proces- en workflowautomatisering met VMware vCenter Orchestrator (Arnim van Lieshout)
  Heb je je ook wel eens afgevraagd wat die vCenter Orchestrator (vCO) tool is die standaard wordt geinstalleerd op je vCenter Server? Wist je dat vCO een superkrachtige tool is waarmee je workflows en processen kunt automatiseren?
  Arnim van Lieshout, werkzaam voor VMware PSO, heeft als focus vCenter Orchestrator en zal jullie dan ook in deze sessie vertellen hoe je gebruik kunt maken van dit product. Arnim zal m.n. bespreken op welke manier je VM provisioning kunt regelen met vCO in een VMware vCloud omgeving. In 75% van de vCO use-cases wordt vCO voor dit doel ingezet.
  De vCO sessie van Arnim is de uitgelezen kans om kennis te maken met de mogelijkheden van vCO, mis deze sessie dus niet!
 • 17:30 - 18:30: Borrel

Het is niet meer mogelijk je in te schrijven voor dit Event....maar houd de site in de gaten, want de volgende meeting staat al aardig in de steigers...binnenkort meer

 

Laatst aangepast op vrijdag 08 februari 2013 10:10
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 23

Social Media

@dutchvmug
@vmugforum

Atom Feeds

VMUG op FacebookContact

Vragen? Opmerkingen?

Neem contact op met de VMUG via vmug@vmug.nl!

Word lid!

Vraag nu gratis een account aan en discusieer mee op het forum de Nederlanse VMware Usergroup (VMUG)!

Blogroll